Om oss

Vestfold Studentsamfunn er en frivillig organisasjon på Universitetet i Sørøst-Norge som arrangerer kulturelle og sosiale aktiviteter for studentene på campus Vestfold. Vi holder til i egne lokaler inne på idrettsbygget.

Hvem er vi?

Studentsamfunnet ledes av Samfunnsstyret som holder hjulene i gang sammen med flere komiteer og undergrupper, og vi er avhengige av frivillige for å få det til å gå rundt. Annenhver torsdag arrangerer vi quiz på studenthuset, og utvalgte fredager arrangerer vi studentkroer og fester. Vi arrangerer studiestart på USN campus Vestfold første uka i høstsemesteret, hvor vi gir studentene en knallstart på det nye året med konserter, standup og mye gøy. I løpet av året arrangerer vi også blant annet UKA og CampusLAN.

Hvordan?

Vestfold studentsamfunn er medlemsbasert og du må være medlem for å delta i våre sosiale grupper. Det koster 300 kroner per skoleår, eller 200 per semester. Som medlem får du mange gode fordeler, som gratis eller billigere inngang på våre arrangementer. I tillegg får du blant annet rabatter på utvalgte spisesteder. Følg med på disse sidene og følg oss på Facebook for å få med deg alt som skjer!

Vi trenger også frivillige til våre arrangementer. Som frivillig får du egne gode avtaler avhengig av hvilke arrangementer du er frivillig på. Meld deg som frivillig her eller ta kontakt med vår frivillig-ansvarlig på [email protected] 

Har du lyst til å starte en sosial gruppe som vi ikke allerede har? Fyll ut kontaktskjemaet vårt eller send en mail til [email protected].

Vår historie

 • 1990 – Det studentsosiale miljøet i Vestfold består av en rekke forskjellige grupperinger uten noe form for samarbeid.
 • 1991 – Et initiativ til å starte en større organisasjon oppstår, men planleggingen går tregt
 • 1993 – Kro & Kultur er resultatet av en lengre prosess for å starte en stor studentsosial organisasjon på HVE (HSV)
 • 1995 – Vestfold Studentsamfunn blir etablert som den sentrale studentorganisasjonen som samler alle grupper i en organisasjon.
 • 1998 – Etter en rekke underskuddsprosjekter har studentsamfunnet dårlig økonomi og reorganiseres betydelig for å endre på dette.
 • 2000 – Studensamfunnet har en mer samlet ledelse, en sterkere økonomi og en betydelig større suksess med sine arrangementer. 5-års jubileum feires under Studentuka 2000 på Bakkenteigen.
 • 2001 – Hemsedal-turene introduseres med stor suksess og idrettslaget har vokst til å utgjøre en betraktelig del av organisasjonen.
 • 2002 – Konsertoppslutningen i Studentsamfunnet er dalende, og mer “kommersielle” aktivteter blir mer populære og står for inntjeningen
 • 2003 – En økonomisk reserve er “ferdig” bygget opp. Hemsedalturen blir en enorm suksess i januar.
 • 2006 – Kro & Kultur deles opp i to egne styrer, Krostyret og Konsertstyret.
 • 2008 – Studentsamfunnet kjøper egen PA grunnpakke, finansiert med midler fra Musikkverkstyedordningen og oppspart egenkapital.
 • 2009 – Studentsamskipnaden kjøper en sjøbod på Tønsberg Brygge hvor det skal etableres studenthus. Studentsamfunnet og Studentsamskipnaden etablerer et driftselskap i samarbeid som skal drive studenthuset.
 • 2009 – Huset i Horten forfaller og Generalforsamling bestemmer at TFH må komme med en finansieringsplan for å kunne fortsette videre drift. Finansieringsplan kommer ikke og driften på Huset avvikles med virkning fra 1.august 2009. TFH trekker seg ut av Studentsamfunnet og Huset overdras TFH med virkning fra 1.desember 2009.

Vi jobber med å utvide denne siden, men etter 2009 har vi blant annet avviklet driften i Tønsberg og åpnet nytt studenthus på Bakkenteigen!